Emphasys Centre

Center Emphasys, ustanovljen leta 1998, vodi IKT izobraževanja in poklicna izobraževanja ter usposabljanja, ki so bila odobrena s strani ciprskega Ministrstva za izobraževanje, kulturo, šport in mladino in prav tako s strani Evropskega Raziskovalnega središča. V centru deluje ekipa strokovnjakov, ki vključuje strokovnjake na področju IKT, psihologije, sociologije, izobraževanja, prava, ekonomije, poslovanja, človekovih pravic, arhitekture in grafičnega oblikovanja.

Emphasys je organiziran v štirih direktoratih. Direktorat za izobraževanje vključuje potrjene in akreditirane tečaje informatike, kot sta računalniška znanost GCE ravni A za študente ali evropsko računalniško vozniško licence (ECDL) za strokovnjake, hkrati pa nudi storitve poklicnega svetovanja.

Direktorat za usposabljanje na IKT področju vključuje popolnoma opremljeno učno enoto STEAM in Enoto za usposabljanje EU, ki se osredotoča na zagotavljanje tečajev učne mobilnosti Erasmus + KA1 za evropske strokovnjake in državljane. Emphasys ponuja svoje storitve raznolikim portfeljem javnih in zasebnih organizacij ter posameznikom vseh starosti in življenjskih nazorov.

STEAM enota je v celoti opremljena z visokotehnološkimi orodji, da bi mladim ponudila tečaje, ki so povezani s projekti, ki združujejo robotiko, 3D oblikovanje in tiskanje z uporabo Craftbot + 3D tiskalnika in kodiranje prek oblikovanja video iger z uporabo tehnologije najsodobnejše virtualne resničnosti in slušalk za virtualno resničnost, kot so Oculus Rift S. Tečaje vodijo certificirani inštruktorji s področja ‘Lego Education Trainer’. Večina tečajev sledi 4C pristopu Lego izobraževanja: “Poveži se – Konstruiraj – Razmišljaj – Nadaljuj”, kjer se učencem najprej predstavi odprti izziv, ki jih nato postavi v položaj za iskanje rešitev.

Direktorat za raziskave sodeluje z več organizacijami na evropskih projektih, v okviru številnih skladov (npr. Erasmus, AMIF, Justice) na področju izobraževanja in usposabljanja, hkrati pa šolam in nevladnim organizacijam zagotavlja vodstveno podporo za evropske projekte. Z leti je zgradil močno lokalno in mednarodno mrežo, ki jo uporablja pri promociji evropskih projektov in pobud.

Direktorat za razvoj programske opreme sodeluje pri načrtovanju, razvoju, poskusnem testiranju in vrednotenju različnih orodij, platform, spletnih strani, aplikacij in portalov za ocenjevanje e-izobraževanja na podlagi potreb različnih projektov, ki jih izvaja organizacija.

Emphasys je skupaj s 25 drugimi evropskimi organizacijami članica evropske mreže za digitalno učenje (DLEARN), ki si prizadevajo za promocijo digitalne agende Evrope, in del svetovalne skupine za digitalni program Cipra.

Podatki kontaktne osebe: Athos Charalambides, iinfo@emphasyscentre.com 

Uradna spletna stran: www.emphasyscentre.com