TPM1

DATUM: 12. in 13. december 2019
ORGANIZACIJA GOSTITELJICA: Emphasys Centre, Ciper

Emphasys Centre je uvodni sestanek projekta Entre4All organiziral 12. in 13. decembra 2019 v mestu Nicosia. Prisotni so bili vsi člani konzorcija (Center ponovne uporabe iz Slovenije, DIMITRA Ekpaideutki Simvouleutiki A.E. iz Grčije, Equalizent iz Avstrije, Razvojno izobraževalni center Novo mesto iz Slovenije ter Agios Lazaros Centre iz Cipra).

Partnerstvo je sodelovalo pri doseganju cilja projekta, ki se nanaša na zagotavljanje mlajšim osebam s posebnimi potrebami trostopenjskega programa za pridobitev nabora bistvenih kompetenc, kot so digitalne in podjetniške, da bi lahko zadostili potrebam za ustanavljanje in vodenje socialnega podjetja. Ukrepi za ozaveščanje podjetij so pomemben korak za povečanje znanja o samozaposlitvi kot karierni možnosti in odpravljanje ovir za podjetništvo, ki izhajajo iz nizke stopnje zaupanja in priložnosti med ambicioznimi podjetniki s posebnimi potrebami.
Konzorcij predvideva, da se bo z tesnim sodelovanjem, komunikacijo in timskim delom projekt učinkovito izvajal in da bodo cilji projekta doseženi. Uvodni sestanek je vključeval razpravo in poglobljeno analizo izvajanja intelektualnih rezultatov, ki jih je potrebno ustvariti, in dodelitev odgovornosti med partnerji glede projektne izpeljave, nadzora kakovosti in razširjanja rezultatov projekta.